dimarts, 16 d’agost del 2011

ratolins II



Als nostres polítics, tots, el que els hi cal saber d'economia els hi pot ensenyar un imbècil en dues tardes. I a alguns ho han après en menys.
Així el Banc Central Europeu, dirigit per economistes, que en devien aprendre també en dues tardes, surt en defensa de la bogeria dels ignorants (polítics) i dels perversos (bancs i especuladors) i es posa a fabricar paper moneda per a tots els estats membres. 
El capitalisme, ja sigui de dretes o d'esquerres es basa en cavalcar sobre els dèbils (els que van a produir cada dia, els desnonats per l'hipoteca o els habitants de la banya d'Àfrica).
Ens volen vendre, i ens venen, que d'aquest viure a crèdit només se'n surt demanant préstecs.
El president dels EEUU ha endeutat tant el seu país que fins els comunocapitalistes xinesos l'han hagut de renyar fluixet.
El president Obama ha repartit més diners dels que ja havia donat en Bush. Als bancs, als especuladors, a la crònico-agonitzant indústria de l'automòbil de Detroit i a la més que difunta International Business Machines (vídeo il·lustratiu de la sobredosi).
El president d'Espanya, un important país que no fabrica res, també ha repartit paper moneda fals als bancs, als especuladors, als fabricants de cotxes i als ajuntaments per a fer rotondes, poums i cals fraresos. A mans de lladres o senzillament, de polítics ignorants i fatxendes, aquestes caritats ja estan passant factura als de baix de tot i als qui paguem impostos. I encara no s'acabat. Ara ningú té pebrots de dir quan sortirem del túnel, i no perquè no tinguin molta barra, que la tenen, sinó perquè no els creu gairebé ningú. Als que ens han venut altre cop, de moment, no els perilla el sou. Hi ha fins i tot qui ha estat escollit per a trinxar quatre anys més. I a Catalunya i a Espanya trinxaran els mateixos o els que seuen als bancs del costat a l'hemicicle (un altre vídeo). Som ratolins a disposició de gats i rèptils.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.